Direktlänk till inlägg 19 december 2016
Att få till de snyggt med glutenfritt är inte min starka sida , MEN himmels goda blev dom ... varsågod här kommer ett lite annorlunda blogg inlägg ifrån mig
Glutenfria saffransbullar med vaniljfyllning (ca 35 st)
50 g jäst
150 g smör
4 dl mjölk
2 kuvert (1 g) saffran + 1 tsk strösocker
2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1/2 dl vit sirap
1 dl strösocker
1 ägg
9 dl glutenfri mjölmix
Vaniljfyllning:
150 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Pensling och garnering:
1 uppvispat ägg
1 msk mjölk
1 nypa salt
Florsocker
Börja med att röra ihop smör, florsocker och vaniljsocker till fyllningen. Klicka ut 35 små klickar på en bricka och ställ den i frysen.
Mortla saffranet tillsammans med 1 tsk strösocker.
Smält smöret. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli lite kallare än fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och vispa ut den med lite av degspadet.
Häll på resten av degspadet och vispa ner fiberhusken. Låt svälla i 10 minuter.
Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Knåda in lite mjölmix om degen är kladdig men försök att använda så lite mjölmix som möjligt. Dela degen i 35 delar och forma till bullar. Lägg dem i aluminiumformar eller pappersformar på plåtar.
Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en i varje bulle.
Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
Vispa ihop ägg, mjölk och salt och pensla bullarna med blandningen.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 8-10 minuter tills bullarna fått fin färg.
Lycka till och ha en skön måndag
Kärlek ~ Miee
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 | 11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 | 16 |
17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
|||
26 |
27 | 28 |
29 |
30 |
31 |
||||
|